فارس، فلاورجان، بزرگان
فارس، فلاورجان، بزرگان، فاضل هندی اصفهانی فلاورجانی
آن کس که صاحب جواهر درباره اش گفت: «اگر فاضل هندی در ایران نبود، گمان نمی بردم که فقه به آن دیار رفته باشد».
حاجی ابوالحسنی 42 – 41 : 1376
فارس، فلاورجان، بزرگان، فاضل هندی
ملاتاج الدین اصفهانی پدر فاضل هندی، تاج الدین حسن اصفهانی مشهور به ملاتاجا، پدر فاضل هندی، از علمای اصفهان در اواخر قرن یازدهم بوده است. خاتون آبادی تاریخ فوت وی را هشتم رجب سال 1098 ه.ق یاد کرده است. چنانچه صاحب کتاب اصفهان می گوید: بهاء الدین محمدبن تاج الدین حسن بن محمد اصفهانی معروف به فاضل هندی یکی از فقهای عالی مقام اصفهان است. تولد او را به سال 1062 ه.ق نقل کرده اند. و از شاگردان ملامحمدباقر حجلی است و چون در ابتدای سن مدتی در هند بوده به فاضل هندی مشهور گردید.
کتب او: 1- کشف اللثام 2- کتاب المنهاج السویه 3- شرح قصیده سیدحمیری 4- تلخیص کتاب شفاء بوعلی سینا 5- تفسیر قرآن 6- کلید بهشت در اصول دین.
وفات فاضل هندی در سال 1137 ه.ق به هنگام فتنه افغان در اصفهان اتفاق افتاد و در تخت فولاد دفن گردید.
حاجی ابوالحسنی 46-42 : 1376
فارس، فلاورجان، بزرگان، محمدبن بکران
از جمله شخصیت های برجسته علمی و دینی این دیار محمدبن بکران است که از رجال مشهور و از مدرسین و زهاد و عرفای این ناحیه در نیمه دوم قرن هفتم هجری می باشد. وفات سال 712. مقبره در بقعه پیربکران.
حاجی ابوالحسنی 41 : 1376
فارس، فلاورجان، بزرگان، محمدبن محمود بن علی الاشترجانی
مدتی حکومت لنجان به دست او بوده و در عهد او عدالت گستریش زبانزد عموم بوده و نسبت به چاره اندیشی برای فقراء و بیچارگان بسیار غم خوار بوده و اهتمام داشته است. در ضمن سازنده و بانی مسجد تاریخی اشترجان هم ایشان می باشند.
حاجی ابوالحسنی 41 : 1376