فارس، جندق، خوراک
فارس، جندق، خوراک، آب ترشو
اشکنه ای است که با قره قروت (ترف) درست می شود.
حکمت یغمایی، 394: 1370
فارس، جندق، خوراک، آش هِنگ
هِنگ علف اقعوزه است. این گیاه بو و مزه تندی دارد و در اوایل بهار در دره کوه ها می روید. آش هِنگ همانند دیگر آش ها تهیه می شود و تفاوت آن در سبزی آن است.
حکمت یغمایی، 395: 1370
فارس، جندق، خوراک، اشکنه
ابتدا پیاز داغ درست می کنند و در آن آب می ریزند و چند تخم مرغ در آن می شکنند، وقتی تخم مرغ ها سفت شد اشکنه حاضر است.
حکمت یغمایی، 394: 1370
فارس، جندق، خوراک، برونی
برگ چغندر یا اسفناج را می پزند و با کشک یا ماست می آمیزند.
حکمت یغمایی، 395: 1370
فارس، جندق، خوراک، پشت غربالو
آشی است که از سبزی و خمیر درست می کنند و خمیر آن را به پشت غربال می مالند تا به صورت قطعات کوچک درآید، آنگاه با برگ چغندر و آب در دیگ می ریزند و می جوشانند. از دیگر انواع آش می توان از آش جو، آش ارزن آرد و شولی نام برد.
حکمت یغمایی، 395: 1370
فارس، جندق، خوراک، پلو زردو
یک نوع پلو می باشد که در خور از ارزن کوبیده و برگ کلم می پزند.
حکمت یغمایی، 395: 1370
فارس، جندق، خوراک، پلو و نان کادر و معاش
کادر و معاش دو گیاه بیابانی است و دانه های ریز روغنی دارد. این دانه ها را برشته و آرد می کنند و از آرد آن نان و از دانه های برشته پلو می پزند. این خوراک را دیگر کسی تهیه نمی کند.
حکمت یغمایی، 395: 1370
فارس، جندق، خوراک، چنگال (چنگمان)
چنگال آمیزه ای از خرمای زرد، روغن حیوانی، زعفران، هل، دارچین، زنجبیل، لواش سمنو، سیاه دانه و کنجد است که پس از چنگ زدن و مالیدن از خوردنی های سفره نوروزی به شمار می رود.
حکمت یغمایی، 396: 1370
فارس، جندق، خوراک، شل شلی
(لواش گندم) آرد گندم را خمیر می کنند و آن را روی تاوه (= ساج) می پزند، آنگاه آن را به روغن و شیره خرما می آرایند و می خورند.
حکمت یغمایی، 394: 1370
فارس، جندق، خوراک، شیره روغن
روغن حیوانی را با شیره و خرما درهم می آمیزند و خوراکی پرانرژی پدید می آید.
حکمت یغمایی، 396- 395: 1370
فارس، جندق، خوراک، کشک
یکی از غذاهای مورد علاقه مردم جندق و بیابانک کشک است. کشک را هم به صورت «کله جوش» مصرف می کنند، هم پس از سائیدن، با سبزی و نعناع خشک و پیاز همانطور سرد تناول می شود. در «کله جوش» بنه سائیده شده هم می ریزند تا هم مقوی شود و هم خوشبو.
حکمت یغمایی، 394: 1370
فارس، جندق، خوراک، کماچ سمنو
کماچی است از سمنو که پس از پخته شدن با شکر تناول می شود.
حکمت یغمایی، 395: 1370
فارس، جندق، خوراک، لواش چرب سمنو
آرد سمنو را خمیر می کنند و روی ساج می اندازند. پس از آنکه قرمز شد با روغن و شیره خرما
می آلایند.
حکمت یغمایی، 395: 1370
فارس، جندق، خوراک، لُندَه
آردی است از جو برشته که به آن آرد سیره می گویند. این آرد را با خرما چنگ می زنند و حلوائی به نام لنده پدید می آید.
حکمت یغمایی، 395: 1370
فارس، جندق، خوراک، یخنی
خوراکی که مواد اولیه آن عبارت است از حبوبات، گوشت و چغندر.
حکمت یغمایی، 395: 1370